onsdag 5. mars 2014

Tid for Havørn

Det er for tiden stor aktivitet blant Havørnene! Vi har hatt noen flotte dager på sjøen både med fisking og fotografering. Arnhild har vært på besøk og vi fikk flere stup rundt båten. Noe dårlig tilgang på fisk andre dagen (skyldes selvfølgelig ikke fiskerne) gjorde at det ble mange timers venting på de sultne ørnene... men, det ble da et par måltider på dem til slutt. Vi har også fått stor aktivitet på åtet, det er spennende! Fikk låne 24 - 70mm av Arnhild, noe som gjorde det enklere å få bilde av fuglen i aksjon, men som dog krever at man er nærme nok. 500mm'en er tung og krever at fuglen er langt nok unna... vi ble vel skjønt enige om at et objektiv midt i mellom ville egnet seg aller best på sjøen! Men, kjedelig om det hadde vært enkelt også?
Hilda og jeg tok turen til Straumsvågen hvor opptil 12 ørner har sittet sammen på isen for å plukke død fisk. Fiskedøden er forårsaket av at det er betydelig mengder med organisk stoff i sedimentene i bunnen av Straumsvågen. Dette skyldes blant annet at det i tidligere tider var drevet sagbruk rundt vatnet, samt tilsig fra jordbruk og skog. Det er svært lite vanngjennomstrømning i Straumsvågen, og lite oksygen i vannmassene. Liten vannutskifting og oksygensvikt fører til produksjon av hydrogensulfid (H2S). Dette har fuglene oppfattet og sittet klare for å plukke den døde fisken. Det lyktes meg ikke å få tatt bilde av alle på isen samtidig, men det var en spesiell opplevelse å se og høre så mye ørn samlet på et sted.

post signature

7 kommentarer:

 1. Flott bildeserie Linda :) bilde 6 og 7 er mine favoritter :)

  SvarSlett
 2. Det andre bildet av havørna var knallbra! Et herlig utsnitt.

  Knut Børge

  SvarSlett
 3. Flotte bilder av havørna ! Må være artig å kunne fotografere den slik fra båt . / Brit

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er utrolig gøy å fotografere ørn fra båt - og vanskelig! Greit nok uten bølger... men det er det jo som regel hehe...

   Slett
 4. Det måste vara fantastiskt att komma dem så nära på sjön. Läckert när den fångar fisken.
  Superbilder, grattis!
  M//

  SvarSlett

Heisann! Hyggelig om du legger igjen en kommentar på bloggen min ;)
Hilsen Linda