mandag 12. august 2013

Uheldige Haverten!

Etter en lang og fin fisketur langt til havs kom vi over denne unge Haverten som lå og solte seg på et skjær. Jeg fikk noen fine bildeserier av den før den ploppa i sjøen... disse ligger ikke lengre enn at du akkurat rekker å stille inn kameraet! Jeg bemerket at den så ut til å ha en mørk ring rundt halsen.
Da jeg kom hjem og zoomet inn på bildene fikk jeg se at "halsringen" faktisk var fiskesnøre som har surret seg fast rundt halsen. Dette behøver ikke være etterlatenskaper etter uvettige fiskere, det kan faktisk være et snøre som noen har slitt av når de har satt fast i bunnen. Uansett er det synd at dette skjer. Det ser ut som snøret har sittet ei stund og faktisk ser det ved nærmere ettersyn ut som det er betente sår der også. Jeg har selvfølgelig kontaktet Viltnemda og denne vil nok kanskje ikke bli så gammel. Uansett bedre om den blir avlivet enn at den dør selv av infeksjon eller andre komplikasjoner.Har croppet kraftig bildene under og da vises godt fiskesnøret:
post signature

5 kommentarer:

 1. åhh stakkars lille sel!!!!!!!

  Fint du tok kontakt med Viltnemda:))

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er viktig å informere Viltnemda når man kommer over slikt. Det kan ihvertfall bidra til at dyret slipper å lide lengre. Nå er onkelen min i Viltnemda her hjemme og han har vært ute for å se etter den, dessverre uten å finne den igjen...

   Slett
 2. Hej Linda!
  Vilka fantastiska bilder! Härligt möte du fått. De är ju väldigt personliga dur.

  SvarSlett
 3. Fortsättning.
  Så tråkigt att detta händer. Såg program om alla fisknät som man tappar o valar får på sig. De riskerar en för tidig död de med.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det! Ja er veldig trist at dette skjer. Det er ikke første gangen jeg ser ville dyr og fugler med fiskeutstyr og annet på seg. Av og til går det bra, de klarer seg greit til tross for den ekstra "pynten", men denne har det nok ikke greit stakkars...

   Slett

Heisann! Hyggelig om du legger igjen en kommentar på bloggen min ;)
Hilsen Linda