tirsdag 14. juli 2009

Rådyrdrap!Klokka var passert midnatt og vi skulle gå og legge oss... Så får vi høre noen grusomme skrik i skogen rett ved huset. Skrikene gir seg ikke og vi går for å se hva som skjer. Det ante oss at det var en rådyrkalv, det hørtes slik ut. Nå går det noen gamle strenger etter et gammelt gjerde inni lyngen i skogen. Vi var redd kalven satt fast i disse da vi fikk se ryggen på kalven nedi gresset. Da vi kom ca 2 meter unna fikk vi se reven rive og slite i strupen på kalven. Jeg fikk fyrt av 3-4 bilder før den bykset unna. Men, med 300mm og 2 meter unna i halvmørke... ja dere ser resultatet! Bildene viser i det minste hva som skjedde. Kalven var i live, men veldig svak. Vi bestemte oss for å rusle et stykke unna for å se om mora befant seg i området og om den kom seg på beina. Vi hadde vel sittet ca 20 min da vi fikk høre en svak lyd og gikk for å se etter den. Da var den borte... Mest sannsynlig hadde nok reven kommet tilbake for å hente kalven, men vi håper selvfølgelig at det var mora som kom og hentet den. Det går ihvertfall an å håpe...

4 kommentarer:

 1. Sett i ett menneskelig perspektiv er dette helt forferdelig men i naturen er dette en daglig fortredelse og helt naturlig.Ser frem til oppdateringer.

  Terje

  SvarSlett
 2. Synes det blir litt feil å kalle dette for drap. Dette er natulig for reven.

  SvarSlett
 3. Ja, enig i at det er naturlig for reven, men det er jo fortsatt et drap om det er for å spise eller ei. Det finnes vel finere ord for det, men betydnigen blir den samme. "Den enes død - den andres brød".
  Linda

  SvarSlett
 4. Hei! Fant tilfeldigvis bloggen din, dette må ha vært en spesiell opplevelse!! Jeg syns det øverste bildet er veldig bra.

  SvarSlett

Heisann! Hyggelig om du legger igjen en kommentar på bloggen min ;)
Hilsen Linda