lørdag 23. januar 2010

Suksess!!

Vi satte oss i skjulet i dag morges mens nattens mørke enda hadde grep om dagen. Vi satt lenge, lenge, stille som mus. Stadig vekk hørte vi ørna kjefte på andre siden av sundet og måkene, hegrene, trostene, kjøttmeisene, rødstrupen, kråkene, skjærene, hauken, ærfuglene og ja, til og med ei ugle ga fra seg noen velvalgte lyder i morgentimene. Men, de eneste som forsynte seg av hjortekjøttdeigen var den glupske rødstrupen og en lynrask spettmeis som såvidt tok turen innom.

Etter å ha fått sånn passe neglebit bestemte vi oss for å ta noen timer innendørs. det gjorde godt med kaffe og nystekte vafler mens kroppen tinte sakte men sikkert opp igjen. Men, så kriblet det i utløserfingeren og vi krøp inn i teltet vårt igjen, like forventnigsfulle som alltid!

Det gikk vel en times tid, musestille, før det plutselig landet en stor fugl OPPÅ TELTET! Vi tenkte at dette måtte være ei kråke.... fuglen satt flere minutter oppå teltet, nesten som den lyttet etter om det satt noen inni?! Så like plutselig flakset den ned foran teltet og satte seg på åtet... det var hønsehauken!!! Hilda og jeg satt stive som stokker og så hverandre i øynene. Er det mulig??? Joda! Der satt den! Den var veldig årvåken og stirret oss rett i øynene. Det føltes det ihvertfall ut som. Jeg syntes nesten den så tvers gjennom meg! Den satt ikke mer enn 7-8 meter unna og tok raskt en smak av kjøttdeigen mens den stadig fulgte nøye med omgivelsene sine...så var og så observant. Den satt vel i omtrent 10 minutter før den tok med seg en knokkel og fløy avgårde.

Og der satt vi da... fulle av begeistring for denne vakre fuglen. Ikke et eneste bilde ble tatt, vi satt helt urørlig hele tiden mens den var der. Men, jeg tror det var lurt. Så årvåken og smånervøs som den var så tror jeg den lett hadde blitt skremt om vi hadde trykt på utløserne. I morgen setter vi oss inn i teltet igjen og nå har vi om mulig enda større forventinger enn før :D
Bildet under tok Hilda fra kjøkkenvinduet i går ettermiddag. Nå har den kommet trofast i 15-tiden 3 dager på rad.

Så herlig og fantastisk naturen er og som vi gleder oss over sånne opplevelser!

post signature

4 kommentarer:

 1. Heisann,artig at det kom fugl.Tror nok det var lurt å sitte helt stille.
  Den kommer sikkert på besøk i morgen også.
  Holder selv på med prosjekt ørn og hauk.Bare en orker å sitte og har faste rutiner så blir det til slutt.
  Lykke til i morgen.

  SvarSlett
 2. Hei

  Dette var kjempe artig lesing Linda!

  Lykke til i morgen..

  monika

  SvarSlett
 3. Bra dere lykkes Linda men dere bør ha noen til å hente dere ut ellers så er det lett at teltet blir avslørt som gjemmested. Ring å få noen til å komme å hente dere ut. Ørna ser dere på 1 Km om dwere går ut av teltet og da kommer den ikke tilbake. Det går fint å knipse av hauken når den har begynt å spist. De som ikke venter oppdager fort at hauken flyr uten at en får tatt ett eneste bilde. Lykke til i morra å få noen til å hente dere ut.

  Terje

  SvarSlett
 4. Hei! Takk for tilbakemeldinger, så koselig :D. Vi har fulgt rådet til Terje og har mannen til Hilda til å hente oss ut. Utrolig vakker fugl som det er så spennende å være så nærme! gleder meg til en ny økt i ettermiddag :D.

  Mvh Linda

  SvarSlett

Heisann! Hyggelig om du legger igjen en kommentar på bloggen min ;)
Hilsen Linda